fbpx

Om oss

StarDex Hundkunskap (StarDex Education AB) har som mål att hjälpa hundägare runt om i Sverige till en roligare och mer harmonisk vardag tillsammans med sina hundar. Företaget bytte 2021 namn från Fredriks Hund & Friluftsliv. StarDex Hundkunskap är baserat i Norrtälje, knappt en timme norr om Stockholm men gör även uppdrag runt om i hela Sverige och utomlands.

Företaget har två huvudsakliga verksamheter, att hjälpa hundägare till en fungerande vardag och att coacha tävlingsekipage som vill nå högre resultat på tävlingsplanen. 

Företaget erbjuder bland annat gruppkurser och privatlektioner, både på plats i Norrtälje och online. Det går även att boka instruktör eller föreläsare till din träningsgrupp eller klubb på annan plats i Sverige.

StarDex Hundkunskap logga

Fredrik Karlsson - Hundcoach och ägare

Fredrik Karlsson har de senaste 10 åren arbetat med att coacha och utbilda människor inom olika områden. Som utbildad vildmarksguide började han sin karriär inom friluftslivet, bland annat som skidlärare och kajakguide. 2017 började verksamheten inom hund ta form och idag har den tagit över som huvudsaklig verksamhet även om han fortfarande jobbar med att utbilda nya och befintliga ledare inom paddling.

Fredrik har en grundutbildning både som hundinstruktör och hundpsykolog och kompletterar ständigt det med nya fortbildningar inom olika fält. Att hela tiden vara öppen för ny kunskap är en viktig del i hans filosofi. 2021 släppte Fredrik sin första bok I huvudet på din hund där han tillsammans med sin medförfattare förklarar lite djupare hur saker fungerar och hur man hjälper sin hund att hantera vardagen.

Hundträning ska vara roligt för alla inblandade! Den som tränar, hunden som tränas och glädjen ska gärna spridas till alla som råkar se på! Har vi roligt tillsammans får vi oftast de bästa och snabbaste resultaten.

Fredriks styrka som instruktör, förutom flera års erfarenhet av att förklara och instruera är att kunna individanpassa och plocka fram det som behövs för just dig och din hund. Både hundar och människor är individer med olika behov och preferenser, därför gäller det att hitta rätt metod och tillvägagångsätt för att träningen ska bli effektiv just för dig!

Fredrik tävlar aktivt med sina egna hundar i olika hundsporter, bland annat Nose Work, tävlingslydnad och rallylydnad.

Du kan följa Fredrik i hans vardag med hundarna på Instagram.

Fredrik Karlsson, hundcoach

Ett urval av utbildningar

  • Hundinstruktör, Hundens hus – 2017
  • Problemhundskonsult, Hundsteg – 2018
  • Blygerhundar för yrkesverksamma, Jessica Mann – 2019
  • Fear Free/Frivillig hantering, Jenny Afvander – 2019
  • Nose Work instruktör, Phrida Olsson/Lotta Bauser – 2020
  • Bästa starten instruktör – 2021
  • Balansbollsinstruktör, Maria Knutas – 2023

Hundar i företaget

Renarders Andy AS Daihatsu ”Dex” 2016-08-28 – 2022-12-20
Dex får räknas som en av grundarna till företaget och är även en del av det nuvarande företagsnamnet ”StarDex”. Dex var en tollare med mycket energi och egen vilja som tyvärr fick somna in alldeles för tidigt p.g.a. en rygg som strulade. Under hans tävlingskarriär tillsammans med Fredrik hann han bli svensk rallylydnadschampion, starta klass 1 i tävlingslydnad och bli uppflyttad i klass 2 i Nose Work.

Sage Brand v Coconut Memories ”Lo” – 2020-06-08
Lo är en miniature American shepherd med alla sidor man kan tänka sig hos en hund. Allt från den lugna keliga individen till en fullständig galning på träningsplanen. Hon älskar att träna men har inga problem med att sticka på egna äventyr och trivs bra på egen hand! Lo blev svensk rallylydnadschampion när hon var 2 år och tävlar nu i både rallylydnad, tävlingslydnad och Nose Work.

Lo, Miniature American shepherd

Dánakims Eke ”Eke” – 2023-03-19
Eke är en border collie kille som är tänkt att träna och tävlas i både vallning, tävlingslydnad och rallylydnad. Men än så länge är han så pass ung att han får formas och utvecklas för att se vad som kommer passa!

Eke, Border collie
Rulla till toppen