fbpx

Rallylydnad - Världens roligaste sport!

Den vanligaste kommentaren man får från någon som tittat på när man tävlat eller tränat rallylydnad är att ”Det ser så roligt ut” och visst är det de! Rallylydnad går ut på att du ska ta dig runt en bana med med skyltar, på varje skylt finns där ett moment du ska utföra. Momenten är vanliga ”vardagsmoment” som att sitta/ligga vid sidan, gå runt sin förare eller gå slalom mellan koner. Det bästa med rallylydnad är att du får prata och gestikulera med din hund hur mycket du vill, så länge det är positivt och du inte rör hunden. Använder du rallylydnad som aktivering i vardagen får du självklart klappa och mysa med din hund hur mycket du vill!

Rallylydnad i Norrtälje

Rallylydnad - Grundfärdigheter

Det här är kursen för dig som vill börja träna rallylydnad och få en bra grund redan från start. Eller för dig som tränat rallylydnad ett tag och vill gå tillbaka och putsa på grundfärdigheterna. Grundfärdigheterna i kursen kommer hjälpa dig att förbättra hundens position och engagemang i de olika momenten och transporterna mellan. Kursen är inspirerad av Anna Larssons bok ”Rallylydnad – Från grundfärdigheter till mästare” och här tränar vi grundfärdigheterna som krävs för att lyckas med momenten från nybörjarklass och uppåt. Under kursen lägger vi grunder för både vänster och högerhandling.

Exempel på moment vi går igenom

  • Följsamhet
  • Bakdelskontroll
  • Sitt / Ligg / Stå i olika positioner
  • Skifta positioner
  • Targets
Rallylydnad grundfärdigheter

Rallylydnad steg 1 - Introduktion nybörjarklass

På steg 1 kursen går vi igenom momenten för Nybörjarklass som är första klassen man tävlar i. Vi pratar om vilka regler som gäller om man vill börja tävla och hur rallylydnad går till i största allmänhet. Under kursen kommer vi att blanda träning på enskilda moment med mindre banor och kedjor.

I Nybörjarklass har man hundarna kopplade vilket innebär att även om du har en hund som inte kan vara lös bland andra hundar kan du vara med på kursen.

Självklart kan även du som inte har tävlingsambitioner vara med på kursen och få verktyg till hur du kan använda rallylydnaden som aktivering i vardagen! 

Rallylydnad Nybörjarkurs

Rallylydnad steg 2 - Träna på nybörjarklass

Det här är kursen för dig som gått rallylydnad steg 1 hos mig eller någon annan aktör alternativt har lärt dig skyltarna för nybörjarklass hemma. Under steg 2 kursen fortsätter vi träna på momenten i nybörjarklass men lägger fokus på kedjor, banor och engagemang på plan!

Kursen passar perfekt för dig som vill lägga lite mer tid och träning på momenten i nybörjarklass innan du går vidare till momenten i fortsättningsklass som ni hittar i den steg 3 kursen.  

Rallylydnad steg 2

Rallylydnad steg 3 - Fortsättningsklass

Under steg 3 kursen fortsätter vi utvecklingen upp i fortsättningsklass. 

Under kursen går vi igenom de nya skyltar och moment som ni kommer stöta på i fortsättningsklass och tränar på färdigheter som är bra att ha inför den nya klassen. 

Du behöver inte ha tävlar klart i nybörjarklass eller ha gått steg 2 kursen för att gå steg 3 kursen. Men det är bra om du är bekant med momenten i nybörjarklass och rallylydnad som helhet. 

Aktuella kursstarter

Rulla till toppen