fbpx

Rallylydnad - Världens roligaste sport!

Den vanligaste kommentaren man får från någon som tittat på när man tävlat eller tränat rallylydnad är att ”Det ser så roligt ut” och visst är det de! Rallylydnad går ut på att du ska ta dig runt en bana med med skyltar, på varje skylt finns där ett moment du ska utföra. Momenten är vanliga ”vardagsmoment” som att sitta/ligga vid sidan, gå runt sin förare eller gå slalom mellan koner. Det bästa med rallylydnad är att du får prata och gestikulera med din hund hur mycket du vill, så länge det är positivt och du inte rör hunden. Använder du rallylydnad som aktivering i vardagen får du självklart klappa och mysa med din hund hur mycket du vill!

Rallylydnad Norrtälje

Rallylydnad - Grundfärdigheter

Det här är kursen för dig som vill börja träna rallylydnad och få en bra grund redan från start. Eller för dig som tränat rallylydnad ett tag och vill gå tillbaka och putsa på grundfärdigheterna. Grundfärdigheterna i kursen kommer hjälpa dig att förbättra hundens position och engagemang i de olika momenten och transporterna mellan. Kursen är inspirerad av Anna Larssons bok ”Rallylydnad – Från grundfärdigheter till mästare” och här tränar vi grundfärdigheterna som krävs för att lyckas med momenten från nybörjarklass och uppåt. Under kursen lägger vi grunder för både vänster och högerhandling.

Exempel på moment vi går igenom

  • Följsamhet
  • Bakdelskontroll
  • Sitt / Ligg / Stå i olika positioner
  • Skifta positioner
  • Targets
Rallylydnad grundfärdigheter

Rallylydnad steg 1 - Nybörjare

På steg 1 kursen går vi igenom momenten för Nybörjarklass som är första klassen man tävlar i. Vi pratar om vilka regler som gäller om man vill börja tävla, men även hur vi kan använda rallylydnaden på våra promenader och som aktivering i vardagen. I Nybörjarklass har man hundarna kopplade vilket innebär att även om du har en hund som inte kan vara lös bland andra hundar kan du vara med på kursen.

Rallylydnad Nybörjarkurs

Rallylydnad steg 2 - Fortsättning

Under steg 2 kursen fortsätter vi utvecklingen och tar steget vidare mot Fortsättningsklass. Vi repeterar lite moment från nybörjarklass och går därefter igenom skyltarna som gäller för forsättningsklass. Du behöver inte ha varit ute och tävlat eller gått steg 1 kursen för att gå steg 2 kursen men det är bra om du har tränat och är bekant med skyltarna i nybörjarklass.

Aktuella kursstarter

Scroll to Top