fbpx

Valpkurs i Norrtälje

Har du nyligen skaffat valp? Grattis! Då har ni en fantastisk resa framför er. Under din och valpens första tid tillsammans lägger ni grunden för er relation tillsammans! Längst ner på sidan hittar du alla aktuella kurser. Klicka på respektive kurs för att se datum och tider längst upp på sidan.

På valpkursen lägger vi stort fokus på relation, kontakt och som vanligt på våra kurser, att vi ska ha roligttillsammans! Att bara vara på kurs, få se andra hundar och människor är väldigt nyttig social träning för din valp. Därför passar kursen bra även om du redan är duktig och kan mycket om hundträning. Vi kommer varva teori med praktik under hela kursen och blanda övningar med mycket fart i tillsammans med lugnare passivitetsövningar.

Kursen bygger mycket på att skapa en vilja och sug att lära sig nya saker för hunden. Att den får testa sig fram till vilka beteenden som ger utdelning och får jobba både självständigt och tillsammans med dig. Det går år mycket belöningar under kursen och vi använder både godis, leksak, oss själva och omgivningen för att ge hunden det den vill ha när den utför ett beteende som vi letar efter.

Självklart får hela familjen följa med om man känner för det så att alla får ta del av övningarna och kan träna på där hemma.

Valpkurs i Norrtälje

Exempel på moment vi går igenom: 

  • Söka ögonkontakt
  • Be om lov
  • Inkallning
  • Gå i koppel
  • Passivitet (ta det lugnt)
  • Stanna kvar
  • Inte hoppa

Och mycket mer, kursen anpassas delvis efter deltagarna och kan skilja sig åt från gång till gång.

Förkunskapskrav: Inga, passar valpar från 9 veckor upp till ca 6 månader

Antal tillfällen: 4 tillfällen á 1,5 timme 

Valplekis

Valplekis är ett utmärkt tillfälle att under kontrollerade former låta din valp få träffa och socialisera sig med andra valpar samtidigt som du får lära dig mer om hundspråk och beteende.

På valplekis får er valp träffa andra valpar under organiserade former. De får möjlighet att bekanta sig med valpar av andra raser och personlighet än sin egen. Mötena kommer anpassas efter deltagarna i gruppen för att alla ska få ut mest av det. Valparna kommer inte att träffas alla samtidigt utan vi delar upp dem i flera korta möten med fokus på att lära sig hur man uppför sig artigt och lyssnar på varandras signaler. 

Under tiden har ni möjlighet att ställa frågor om allt som rör valptiden och vi kommer prata en hel del om hundspråk och signaler som kan vara bra att hålla koll på. 

Valplekis är för valpar under 6 månader och är ett bra komplement till valpkursen.

valplekis Norrtälje

Aktuella kursstarter

OBS. Surfar du på mobilen så vänd skärmen till liggande för att se datum för kurserna.

Scroll to Top