fbpx

GPS till din hund

Fredagens tips uteblev då vi var ute i skogen och hjälpte till att leta efter två bortsprungna hundar i närområdet. Hundarna hittades tillslut i gott skick och allt slutade lyckligt! Men det blev en påminnelse för hur snabbt det kan gå. Hundar är fortfarande rovdjur i grunden och hur säkra vi än är på att våra hundar inte jagar efter något så vet vi aldrig när där dyker upp något som kan trigga dem. Är de dessutom flera hundar kan de bli att de triggar varandra.
 
En relativt billig försäkring kan därför vara att köpa en liten GPS som du fäster på hundens halsband eller sele de gånger den är lös. Skulle olyckan vara framme kan du då enkelt se var hunden är och leta upp den igen. En annan fördel med en GPS är att du kan få en uppfattning om hur mycket hunden faktiskt rör på sig under promenaden och få en överblick över hundens motion.
Dex spårar i gräset
Det är dock viktigt att påpeka att bara för du har en GPS på hunden betyder det inte att träningen slutar där. Hunden får fortfarande inte jaga efter vilt förutom i jaktsammanhang och en inkallning- och stoppsignal är det viktigaste du behöver ha när du har hunden lös i skogen för att kunna hindra hunden från att sticka. GPS:en är enbart en försäkring om det mot förmodan inte skulle fungera.
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 
/Fredrik Karlsson
StarDex Hundkunskap – Din personliga Hundcoach
Scroll to Top