fbpx

Våga agera trots något går fel

Jag är i Norge på semester och under den här veckan har jag varit med om flertalet hundar som lösa eller i koppel kommit framspringandes mot mig. Att det kan ske av misstag kan jag inte klandra någon för, allt kan hända! Men det som har slagit mig är att flesta hundägare har stått som handlingsförlamade och bara tittat på situationen utan att agera. Mitt fredagstips blir därför den här veckan att våga agera! Saker kan gå fel, oavsett om det är att hunden rymmer, står och skäller i kopplet eller gör något annat du egentligen inte vill. Men låt det inte fortsätta hända utan gå in och stoppa det, ropa på hunden, hämta hunden eller dra in den i kopplet beroende på hur situationen ser ut. När allt är under kontroll görs en plan för hur det ska hindras från att ske igen!
Hund i Lofoten
Trevlig helg!
 
/Fredrik Karlsson
StarDex Hundkunskap – Din personliga Hundcoach
Scroll to Top